image2 Anne-Marie is 1980 afgestudeerd aan de Leeuwarder Academie voor Fysiotherapie waarna zij aan het werk is gegaan als algemeen fysiotherapeute op de afdeling fysiotherapie in het toenmalig Lukas Ziekenhuis. Na de samenvoeging met het Juliana Ziekenhuis en het Spittaal in Zutphen is dit het Gelre Ziekenhuis geworden waar zij nog steeds met veel plezier werkt.

Anne-Marie heeft zich aangesloten bij OFTA.nl vanwege haar affiniteit met het hals-, hoofdgebied en haar specialisaties. Naast de orofaciale fysiotherapie is zij specialist in duizeligheid en vestibulaire revalidatie.

In de jaren 1993-1995 heeft zij de opleiding tot orofaciaal fysiotherapeut gevolgd en afgerond en tot 2011 is zij lid geweest van de NVOF (Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie). In het kader van vestibulaire revalidatie heeft zij o.a.in 2010 in het Leicester Balance Center een “Balance Course” gevolgd en in 2012 in Southampton “The Advanced Level Balance Course”.

Wat is vestibulaire revalidatie?
Het is een specifiek oefenprogramma, toegespitst op de klachten en de hulpvraag van de patiënt. Het bestaat o.a uit :
– gewenningsoefeningen om de duizeligheidsklachten te verminderen
– balanstraining en/of het aanleren van een balansstrategie
– adviezen, begeleiding en coaching

Wanneer vestibulaire revalidatie?
– bij verminderde functie of uitval van één of beide evenwichtsorganen
– na behandeling met gentamycine door een KNO-arts (oa bij de ziekte van Menière)
– bij balansstoornissen en/of duizeligheid bij bovenstaande diagnoses

Behandeling kan plaatsvinden na diagnostiek en verwijzing door een neuroloog of KNO-arts van het ADC (Apeldoorns DuizeligheidsCentrum) .