Waarom een afspraak met een specialist van OFTA.nl?
OFTA.nl is een platform wat specialisten binnen het orofaciale werkveld met elkaar verbindt en wetenschappelijk onderzoek hoog in het vaandel draagt. Voor ons is het belangrijk dat u als patiënt de beste zorg krijgt die wij kunnen bieden. Dat houdt in dat onze specialisten opgeleid zijn op wetenschappelijk niveau, een breed netwerk onderhouden met (inter)nationale partners en congressen en constant bezig blijven om de zorg te innoveren en te ontwikkelen.

Hoofdpijn in breder perspectief vanuit de basis benaderd
Binnen de zorg zijn er veel therapeuten en specialisten die met hoofdpijn werken maar wat onderscheidt OFTA.nl in de behandeling van hoofdpijnklachten? (naast het feit dat een van de specialisten een universitaire master in hoofdpijn heeft?)

Onze specialisten hebben diepgaande kennis van de meest voorkomende hoofdpijnaandoeningen. Dat betekent dat zij de pathologie (ziekteleer) van de hoofdpijn begrijpen en hierdoor uw hoofdpijn uitstekend in kaart kunnen brengen.

Benadering van hoofdpijn gebaseerd op wetenschappelijke evidentie in combinatie met jarenlange praktische ervaring. Dat houdt in dat OFTA.nl werkt met brede benadering van uw hoofdpijnklacht, naast de fysieke uiting van hoofdpijn wordt ingegaan op lifestyle componenten die van invloed kunnen zijn. Daarnaast wordt uw hoofdpijn gevolgd en vastgelegd in tijd zodat er een overzicht ontstaat wat uw hoofdpijn veel inzichtelijker kan maken.

Eerlijke communicatie over uw hoofdpijn zodat u weet waar u aan toe bent. Doordat OFTA.nl hoofdpijnen begrijpen kunnen wij eerlijk met uw zijn over wat u kunt verwachten. Dus geen fabeltjes of invasieve technieken om u aan de lijn te houden, maar uitleg en benadering vanuit wetenschap.

OFTA.nl specialisten hebben kennis en wetenschap van alle aspecten binnen hoofdpijnzorg. Dan kunt u denken aan medicatie, behandelvormen, beeldvormend onderzoek, prevalentie, ziektebeloop en comorbiditeit. Uw OFTA.nl specialist heeft een brede kennis op het gebied van hoofdpijn.


Benieuwd naar wat wij hiermee bedoelen? Denkt u dan maar eens aan het volgende, kennis die binnen de hoofdpijn wetenschap al jaren bekend is:

Spierspanning speelt geen rol bij spanningshoofdpijn en heeft dus geen directe invloed op het beloop. (Ashina et al. Tension-Type Headache Primer. 2021)

De kans dat de oorzaak van uw hoofdpijn uit uw nek komt is minder dan 2%. (Sjaastad et al. Headache Epidemiology. 2008)

Kaakklachten (TMD) en migraine hebben een positieve associatie (< 75%). (Hara et al. HA attributed to TMD. 2008)

Migraine is geen hoofdpijn, het is een centraal neurologische aandoeningen die uit verschillende fases bestaat waarvan de pijnfase (hoofdpijn) er 1 van is. (Ashina et al. Migraine. 2022)Grote kans dat u vragen heeft als u bovenstaand verhaal gelezen heeft. Dan snapt u ook dat als u therapeut of specialist u behandeld vanuit de nek of op basis van spierspanning u weinig (langer termijn) resultaat kunt verwachten. Ook wordt het nu hopelijk een beetje duidelijker dat een behandeling van migraine zich moet richten op meer dan alleen de hoofdpijn en/ of de nek. Overigens is al gebleken uit andere grote onderzoeken (Systematic Review Luedtke) dat niet alle behandeltechnieken effectief zijn of enkel een kort termijn effect bewerkstelligen.

Hoofdpijn onderzoek & ontwikkelingen


Wilt u een afspraak maken? Kijk dan hier voor onze contactgegevens.