_IGP3829

Wat kunt u verwachten bij de orofaciale fysiotherapeut?
De behandeling zal starten met een anamnese (vraaggesprek) gevolgd door een onderzoek in de hoofd- en halsregio. Hierdoor kunnen de klachten helder en overzichtelijk in beeld gebracht worden en kan er een behandelplan samen met u worden opgesteld. De orofaciaal fysiotherapeut zal andere onderzoekstechnieken gebruiken dan de reguliere fysiotherapeut. Hieronder kunt u lezen waar de behandeling in verschilt.

Anamnese & onderzoek
In het vraaggesprek zal er dieper worden ingegaan op uw klachten; het ontstaan, het beloop etc. Ook zal er worden ingegaan op eventuele tandheelkundige ingrepen aangezien deze kunnen meespelen in uw klachten.
Het onderzoek zal zich richten op het hoofd- en halsgebied. Hierbij kan het zijn dat de therapeut in uw mond kijkt en onderzoekt om bepaald mondgedrag te kunnen herkennen. Het verdere onderzoek zal kijken naar de bewegingen van de kaak, de nek en de bovenrug. Dit geeft de therapeut een duidelijk beeld over uw gewrichten en spieren in de nek, hals en het aangezicht.

Behandeling
Naar aanleiding van het onderzoek zal de therapeut met u bespreken wat de therapiemogelijkheden zijn en een behandelplan opstellen. Afhankelijk van uw klachten en het ontstaan kan de therapeut verschillende behandeltechnieken toepassen. Hierbij kunt u denken aan het losmaken van de spieren, het vergroten van de bewegelijkheid van de gewrichten en bijvoorbeeld gedragstherapie om mondgedrag af te leren.
Ook kunt u huiswerkoefeningen meekrijgen van de therapeut, deze zullen het herstelproces bevorderen.

Wilt u een afspraak maken? Kijk dan hier voor onze contactgegevens.