Kaakklachten
Knappen, blokkade,TMD, pijnklachten
70% van alle kaakklachten vinden hun oorsprong in spieren, in het kauwstelsel dus.
Dat betekent dat fysiotherapie uitermate geschikt als behandeling bij pijnklachten en functionele klachten van de kaak, denk hierbij aan kauwen, afhappen en geeuwen.
Hoofdpijn
Migraine, TTH, cervicogeen, TMD
Om een effectieve en efficiënte behandeling te bereiken bij hoofdpijnklachten hanteert OFTA.nl een wetenschappelijke benadering.
Wij bieden ondersteuning bij verschillende hoofdpijnklachten waarbij er voor een brede benadering gekozen wordt..
Klemmen en tandenknarsen
Bruxisme, mondgedrag, tong persen
Een groot gedeelte van de bevolking vertoont overmatig mondgedrag, oftewel bruxisme. Bruxisme is het overmatig aanspannen van de kauw- en kaakspieren.
Voorbeelden hiervan zijn; klemmen, knarsen, lip bijten, kaak fixeren, nagel bijten etc.
Nek, schouder en bovenrug klachten
MCI, nekpijn, vermoeide bovenrug
Nekklachten hangen vaak samen met andere klachten in de orofaciale regio. Bij OFTA.nl kijken wij dan ook verder dan alleen de cervicale wervelkolom. Door deze brede benadering van nekklachten kunnen wij ook de beste ondersteuning bieden bij klachten als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk.
A-typische aangezichtspijn
PDAP, oorpijn, kiespijn, aangezichtspijn
We spreken van a-typische aangezichtspijn als de oorzaak niet direct gevonden wordt. Deze pijnklachten in het hoofd- halsgebied kunnen een uiting zijn van overbelaste spieren. De pijn wordt dan niet gevoeld wordt in de spier maar op een andere plek, oftwel referred pain. Bekende pijnbeelden hiervan zijn; kiespijn, oorpijn, hoofdpijn, aangezichtspijn, druk achter het oog, strak gevoel in de hals etc.
Duizeligheid
BPPD, vestibulaire verstoring, hyperventilatie
Duizeligheidsklachten kunnen zich op vele verschillende manieren uiten en kennen ook vele oorzaken. Met sommige vormen van duizeligheidheid kunt u prima terecht bij uw OFTA.nl therapeut. Door middel van zogehete vestibulaire revalidatie kunnen de klachten door verminderde functie of uitval van de evenwichtsorganen en balansstoornissen en/of duizeligheid behandeld worden.
Chirurgie en orthodontie
beugeltraject, osteotomie, dentale ingrepen
Na een chirurgische en/ of orthodontische behandeling kan uw OFTA.nl therapeut uw prima ondersteunen in de revalidatie of het komende beugel traject. Zo'n behandeling heeft vaak ingrijpende gevolgen voor de orofaciale regio, het kan dan ook verstandig zijn om na een ingreep contact op te nemen met een OFTA.nl fysiotherapeut. Soms kan enkel al uitleg, voorlichting en tips voldoende zijn om zelfredzaam het traject of revalidatie door te komen.
Facialis parese
Bellse parese, gezichtsverlamming, IPAV
Ongeveer 1 op de 5000 mensen krijgt te maken met een (tijdelijke) uitval van de nervus facialis. Dit uit zich in het uitvallen van 1 kant van het gezicht en in sommige gevallen vindt er ook verandering plaats van gehoor en smaak. Door middel van mime therapie en ondersteunende behandeling kan het herstel van de verlamming gunstig beïnvloed worden en kunnen complicaties voorkomen worden.

Herkent u een klacht bij uzelf en wilt u een consult inplannen? Bel dan voor een afspraak.