Wat is E-Health?
eHealth is het gebruik van (digitale) technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en gezondheidszorg.
De wereld om ons heen wordt steeds meer digitaal. Ook in de zorg is er op dit gebied meer mogelijk; ehealth wordt nu steeds vaker ingezet met als voornaamste doel; zelfredzaamheid creëren voor de patiënt. Wij bieden u dan ook de mogelijkheid gebruik te maken van de PhysiApp, uw eigen digitale zorgplatform met informatie, oefeningen en nog meer omtrent uw specifieke klacht.

Physitrack
Physitrack is een digitaal zorgplatform dat ontwikkeld is voor de patiënt om informatie en oefeningen te bundelen in 1 geheel. Daarbij kan de fysiotherapeut ook informatie als tekst, videos en overig materiaal delen via Physitrack. Daarnaast biedt Physitrack de mogelijkheid om direct met uw zorgverlener te communiceren en kan uw zorgverlener u uitnodigen voor een video gesprek.

Wat is de PhysiApp?
De PhysiApp is uw persoonlijke digitale omgeving. Hierin kunt u uw specifieke informatie en oefeningen terugvinden. Ook biedt PhysiApp de mogelijkheid tot communicatie met de zorgverlener.

E-consult
Met de PhysiApp is het voor uw fysiotherapeut ook mogelijk om u te ondersteunen vanuit uw eigen omgeving. Dit wordt gedaan via videobellen. Net als bij een fysiek consult worden dan klachten en/ of vooruitgang besproken. Dit eConsult kan worden ingezet als eerste contact, bijvoorbeeld door de huidige Corona crisis of door afstand, maar kan ook goed gebruikt worden bij follow ups.

Vergoeding
U kunt als patiënt van OFTA.nl zonder betaling gebruik maken van de PhysiApp.
Vergoeding van E-consult komt uit uw aanvullende verzekering komen, en wordt gedeclareerd als behandeling fysiotherapie. De NZA heeft hier geruime tijd geleden al goedkeuring voor gegeven.