Samenwerken is voor ons belangrijk, de beste zorg wordt immers geleverd door een groep specialisten en niet door 1 individu.
In deze regio Apeldoorn werken wij samen met de tandartsen uit Apeldoorn en omliggende dorpen, zoals Beekbergen, Loenen en Klarenbeek. Door de expertise van het OFTA.nl-team te combineren met de kennis van tandartsen, kunnen wij efficiënter inzetten op de aanwezige problematieken.

Spreekuren en clinics
Orthognatisch Spreekuur/ OSU
In dit maandelijks spreekuur worden patienten gezien door een team van MKA-chirurgen, orthodontisten en een orofaciaal fysiotherapeut. Elke specialist kijkt op zijn of haar vakgebied naar de patient en samen wordt er nagedacht over de beste oplossing voor de hulpvraag.
Een orthognatisch spreekuur houdt in dat er gekeken wordt naar de bouw van schedel, de vorm van de kaak, de stand van de tanden en de manier waarop dichtgebeten wordt.

Orofaciale pijn Spreekuur/ OFSU
Dit maandelijks spreekuur wordt gedraaid in het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Patiënten worden gezien door de MKA-chirurg en orofaciale fysiotherapeut. In dit spreekuur worden complexe orofaciale pijn problematieken bekeken en eventueel behandeld. Het belangrijkst doel van dit spreekuur is om de complexe klachten dusdanig te inventariseren dat er in overleg met de patiënt een behandelplan kan worden opgesteld. Door dit gecoördineerde behandelplan kan de patiënt samen met een geschikte specialist werken aan verbetering en een eventuele oplossing.

Hoofdpijn Clinic
In samenwerking met Angelique Noordhuis is een hoofdpijn clinic opgezet voor fysiotherapeuten en andere geïnteresseerde specialisten. In deze clinic worden deelnemers aan de hand van wetenschappelijk onderzoek meegenomen in de wereld van hoofdpijn. Er wordt stilgestaan bij herkenbare hoofdpijnen, diagnoses, behandelopties en ook bij de misvattingen.
Door relevante informatie en correcte diagnostiek wordt het klinisch inzicht en redeneren van de therapeut naar een hoger level getild.

Wilt u ook met ons samenwerken of heeft u behoefte aan een clinic? Neem dan contact met ons op.

Fysiotherapie partners regio Apeldoorn

Angelique Noordhuis
Manueel therapeut
Duizeligheid/ hoofdpijn
Werkzaam als manueel therapeut in de eerste lijn met affiniteit voor het hoofd-halsgebied.
Naast het verbeteren van het bewegen van de nekgewrichten, weet Angelique dat de spieren in het hoofd-hals-kaakgebied een bijzonder grote rol spelen om alles onderling in balans te houden. Oefentherapie is bij haar een vast onderdeel van de behandeling waarbij ze de cliënt uitdaagt om werkelijk te begrijpen hoe alles met elkaar samenwerkt en welke oefeningen je dan het beste kunt doen.

Lees hier verder over Angelique!
Mail mij!Klik mij!
Martin van Buijtene
Orofaciaal & manueel fysiotherapeut
Kaak, nek en hoofdklachten
Lees meer over mij!Stuur mij een mail
Vincent Snel
Manueel therapeut
Kaakklachten/ nekklachten
Ik ben vader van een jong gezin. Vanaf mijn jeugd heb ik altijd gesport en daar is ook mijn interesse voor de fysiotherapie ontstaan.
Als manueel therapeut werk ik bij Fysio ter Horst en in de laatste jaren ben ik mij steeds meer aan het specialiseren in het nek- en hoofdgebied. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten hoofdpijn (waaronder migraine), duizeligheid, oorpijn/suizen en kaakklachten.
Naast manueel therapie gebruik ik regelmatig Dry needling als een zeer bruikbaar hulpmiddel. Samen werken levert in mijn ogen beter zorg op, daarom ben ik ook blij om samen te kunnen werken met OFTA.
Meer over mij..
Loes Stormink
Manueel therapeut
Kaakklachten/ nekklachten
Ik ben werkzaam als orthopedisch manueel therapeut bij Bos & Weide Fysiotherapie, een eerstelijns praktijk, met affiniteit nek-, hoofdpijn, duizeligheid en kaak gerelateerde klachten. Na een vraaggesprek en een onderzoek wordt er gekeken wat de oorzaak is van uw klachten, aan de hand daarvan wordt er samen een behandelplan opgesteld. De behandeling kan bestaan uit mobilisatie/manipulatie en oefentherapie. Daarnaast voer ik (indien nodig) dry needling uit, dit is een therapievorm gericht op het snel inactiveren van pijnlijke spierverhardingen (myofasciale triggerpoints). Ook hebben wij binnen de praktijk de "motion guidance", dit is een training speciaal gericht op het trainen van de nekspieren. Het is mooi om samen te kunnen werken met OFTA, om zo de beste zorg te kunnen leveren.
Lees meer over mij