Samenwerken is voor ons belangrijk, de beste zorg wordt immers geleverd door een groep specialisten en niet door 1 individu.
In deze regio Apeldoorn werken wij samen met de tandartsen uit Apeldoorn en omliggende dorpen, zoals Beekbergen, Loenen en Klarenbeek. Door de expertise van het OFTA.nl-team te combineren met de kennis van tandartsen, kunnen wij efficiënter inzetten op de aanwezige problematieken.

Spreekuren en clinics
Orthognatisch Spreekuur/ OSU
In dit maandelijks spreekuur worden patienten gezien door een team van MKA-chirurgen, orthodontisten en een orofaciaal fysiotherapeut. Elke specialist kijkt op zijn of haar vakgebied naar de patient en samen wordt er nagedacht over de beste oplossing voor de hulpvraag.
Een orthognatisch spreekuur houdt in dat er gekeken wordt naar de bouw van schedel, de vorm van de kaak, de stand van de tanden en de manier waarop dichtgebeten wordt.

Orofaciale pijn Spreekuur/ OFSU
Dit maandelijks spreekuur wordt gedraaid in het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Patiënten worden gezien door de MKA-chirurg en orofaciale fysiotherapeut. In dit spreekuur worden complexe orofaciale pijn problematieken bekeken en eventueel behandeld. Het belangrijkst doel van dit spreekuur is om de complexe klachten dusdanig te inventariseren dat er in overleg met de patiënt een behandelplan kan worden opgesteld. Door dit gecoördineerde behandelplan kan de patiënt samen met een geschikte specialist werken aan verbetering en een eventuele oplossing.

Hoofdpijn Clinic
In samenwerking met Angelique Noordhuis is een hoofdpijn clinic opgezet voor fysiotherapeuten en andere geïnteresseerde specialisten. In deze clinic worden deelnemers aan de hand van wetenschappelijk onderzoek meegenomen in de wereld van hoofdpijn. Er wordt stilgestaan bij herkenbare hoofdpijnen, diagnoses, behandelopties en ook bij de misvattingen.
Door relevante informatie en correcte diagnostiek wordt het klinisch inzicht en redeneren van de therapeut naar een hoger level getild.

Wilt u ook met ons samenwerken of heeft u behoefte aan een clinic? Neem dan contact met ons op.