image2Wouter van Leeuwen is als fysiotherapeut gespecialiseerd in orofaciale fysiotherapie (OFT). In 2005 studeerde hij af als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en een half jaar later startte hij als 24-jarige zijn eigen praktijk Kinèsis Fysiotherapie & Gezondheidscentrum in Ugchelen.

Netwerken & overige activiteiten
Na de opleiding OFT met succes te hebben afgerond in 2011, startte Wouter in 2012 het Apeldoorns Netwerk Orofaciaal. Ruim een jaar later creëerde hij OFTA.nl, een platform voor patiënten en specialisten over orofaciale fysiotherapie in de regio Apeldoorn.
In datzelfde jaar werd hij gevraagd toe te treden tot het bestuur van de NVOF en sinds juli 2014 is hij officieel bestuurslid. In deze hoedanigheid is Wouter verantwoordelijk voor de portefeuille Marketing en Communicatie.
Daarnaast is Wouter nauw betrokken bij de educatie van collega’s en specialisten. Hij deelt graag zijn kennis, onder andere door lezingen te geven aan hogescholen over PR en profilering van het vak en master classes in TMD en OFT. Door zijn bekendheid via OFTA.nl is Wouter gevraagd mee te denken bij andere projecten in zijn vakgebied. Verder verleent hij zijn medewerking aan ontwikkeling van diverse consumentenplatforms in de zorg en lopende promotietrajecten op het gebied van Ehealth.

Grenzeloos werken
Het buitenland en reizen heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad voor Wouter. Het is daarom ook niet heel verwonderlijk dat zijn netwerk inmiddels de landsgrenzen overschrijdt.
Sinds 2015 onderhoudt hij actief contact met de ACPTMD en zijn gewaardeerde Engelse collega, Helen Cowgill. Hiervoor reist hij met regelmaat naar Londen en Manchester om daar mee te draaien in de universiteitsklinieken en zijn kennis met zijn collega’s daar te delen. In 2016 heeft hij onder meer een ‘Advanced course in orofacial pain’ opgezet voor zijn Engelse collega’s.
Daarnaast onderhoudt hij een nauwe samenwerking met de UCSF (Universiteit van San Francisco) waar zijn collega’s voornamelijk werken met orofaciale pijn en kaakklachten.